Bloggen

Bloggen is makkelijk te gebruiken binnen een website die gemaakt is met een CMS zoals Drupal.

Blogs versterken je domein en dragen bij aan de vindbaarheid van je eigen website, omdat je de teksten kunt voorzien van zoekwoorden. Deze keywords doen jouw website hoger ranken in zoekmachines zoals Google of Bing. Dit levert uiteraard meer bezoekers op. Zeker als je de content van je blog gericht deelt via je sociale media, kan je heel wat bezoekers naar je website of webshop trekken via je blog.

Bloggen is ook een prima manier om te laten zien wat je als bedrijf in huis hebt. Waar een kort artikel op social media vaak alleen maar een onderwerp aanhaalt, gaat een bedrijfsblog dieper in op de materie. Het zal de lezer inzicht geven in de complexere aspecten van een onderwerp.

Hierdoor zal je kennis uitstralen en een betrouwbare reputatie opbouwen. Daarnaast is het hebben van een blog van belang om je brand awareness te vergroten. Als lezers je blog interessant vinden zijn ze sneller geneigd deze te delen. Dit zorgt voor een groter bereik.

Copywriting

Teksten schrijven voor een website, webwinkel of blog: Het is een vak apart.

Dit noemen we ook wel 'seo-copywriting'. Het gebruik van zoekwoorden (keywords) is hier heel belangrijk ! Tenminste als je wil dat Google jouw teksten kan lezen, begrijpen en ranken in zijn zoekresultaten.

Goede SEO-copywriting is echter een verstandige mix van goed schrijven voor zoekmachines (zoals Google, Bing) door middel van zoekwoorden, en overtuigend schrijven voor je lezers. Je teksten moeten dus niet alleen de juiste keywords bevatten, ze moeten ook vlot geschreven zijn en vlot lezen voor je bezoekers.

Uiteraard bieden we binnen het domein van copywriting ook social media posts, nieuwsbrieven, e-mail marketing en andere copywriting aan.

Ism Jasper Verelst

Share This Post: